Секој претседател со своја страница на Интернет

Tags: 

Претпоставувам дека на многумина ќе им биде мило што нема повеќе да го гледаат ликот на претседателот Бранко Црвенковски на страницата president.gov.mk, но сепак ваквото целосно менување на Интернет презентациите на институциите на Македонија останува лоша пракса на македонските власти.

Ми се чини дека за ова блогирав и кога се појави тогаш новата страница на Црвенковски, но сега не можам да го пронајдам тој текст.

За илустрација, погледајте како изгледа страницата на Белата куќа, каде има и список од сите претседатели на САД.

Дополнување: И ваквата пракса води до еден ваков комичен пример.

Претседателот според Google

2 Comments

Ti si druze dostojna zamena

Ti si druze dostojna zamena na mister Jovan Petrov, koj izgleda se sozali i pretstana da ne gnjavi so politika, megutoa sto ke bide so tebe, dali i ti ke se sozalis i ke prestanes ili ne...?

Cekam odgovor.

персонален наместо

персонален наместо институционален пристап