Награда за airborne

Tags: 

Цитирано од diversitymedia.mk:

Диверзити Медиа Продакшн, денеска 29 февруари, во 12 часот во просториите на Клубот на Новинари во Скопје ги објави наградите за млади блогери „Биди NEWS BLOGER“.

Првото место му припадна на Новица Наков за текстот „(Не)познато (не)знаење“

Второто на Фатлуме Дервиши за блогот “Концептот за демократија во земјите во транзиција” и Третото место на Моника Петровска и Маја Пероска за текстот „Демократија - слобода да си ги избереме нашите сопствени диктатори“.

Прес сѐ чинам дека е потребно да искажам пофалба за Diversity Media што одлучија да прават ваков конкурс. Потоа, благодарност од Елена Игнатова од Метаморфозис што ми кажа дека постои конкурост. Потоа, мал дел од овој успех е и за сите луѓе со кои разговараме на разни теми и од кои разговори произлегуваат многу од текстовите овде.

Текстот што ја освојува наградата е достапен тука: (Не)познато (не)знаење . За мене, тоа не е највредниот текст на ова место изминатава година, но тоа никако не ја намалува вредноста на ова признание.

На крај, благодарност за наградата и искрено жалење што не можев да присуствувам. Работните обврски натежнаа токму околу пладне.